Narzędzia help

Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
first last
cannonical link button

http://yadda.icm.edu.pl:443/baztech/element/bwmeta1.element.baztech-1376d30e-6772-410d-9db5-d0eb6018a199

Czasopismo

Świat Szkła

Tytuł artykułu

DIN, EN, ISO, AAMA: jakich właściwości oczekuje się na elewacji?

Autorzy Lass, J. P. 
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL elewacja przeszklona   normalizacja   norma europejska   norma międzynarodowa   norma amerykańska   podobieństwo   różnica  
Wydawca Euro-Media Sp. z o.o.
Czasopismo Świat Szkła
Rocznik 2015
Tom R. 20, nr 2
Strony 21--22, 24
Opis fizyczny Bibliogr. 17 poz., il.
Twórcy
autor Lass, J. P.
  • Hochschule Rosenheim
Bibliografia
[1] EN 12152:2004 Ściany osłonowe. Przepuszczalność powietrza. Wymagania eksploatacyjne i klasyfikacja
[2] EN 12153:2004 Ściany osłonowe. Przepuszczalność powietrza. Metoda badania
[3] EN 12154:2004 Ściany osłonowe. Wodoszczelność. Wymagania eksploatacyjne i klasyfikacja
[4] EN 12155:2004 Ściany osłonowe. Wodoszczelność. Badania laboratoryjne pod ciśnieniem statycznym
[5] EN 12179:2004 Ściany osłonowe. Odporność na obciążenie wiatrem. Metoda badania
[6] EN 13050:2011 Ściany osłonowe. Wodoszczelność. Badanie laboratoryjne pod ciśnieniem dynamicznym powietrza i natryskiem wodnym
[7] EN 13051:2004 Ściany osłonowe. Wodoszczelność. Badanie poligonowe
[8] EN 13116:2004 Ściany osłonowe. Odporność na obciążenie wiatrem. Wymagania eksploatacyjne
[9] AAMA 501-1:2005 Standard Test Method for Water Penetration of Windows, Curtain Walls and Doors Using Dynamic Pressure. AAMA – American Architectural Manufacturers Association, Schaumburg, IL
[10] AAMA 501-2:2003 Quality Assurance and Diagnostic Water Leakage Field Check of Installed Storefronts, Curtain Walls, and Sloped Glazing Systems. AAMA – American Architectural Manufacturers Association, Schaumburg, IL
[11] AAMA 501-4:2000 Revision 2009 Recommended Static Test Method for Evaluating Curtain Wall and Storefront Systems Subjected to Seismic and Wind Induced Interstory Drifts. AAMA – American Architectural Manufacturers Association, Schaumburg, IL
[12] AAMA 501-5:2007 Test Method for Thermal Cycling of Exterior Walls. AAMA – American Architectural Manufacturers Association, Schaumburg, IL
[13] AAMA 501-6:2001 Revision 2009 Recommended Dynamic Test Method For Determining the Seismic Drift Causing Glass Fallout from a Wall System. AAMA – American Architectural Manufacturers Association, Schaumburg, IL
[14] ASTM E 283:2004 Standard Test Method for Determining the Rate of Air Leakage Through Exterior Windows, Curtain Walls, and Doors Under Specified Pressure Differences Across the Specimen. ASTM International, West Conshohocken, PA
[15] ASTM E 330:2010 Standard Test Method for Structural Performance of Exterior Windows, Doors, Skylights and Curtain Walls by Uniform Static Air Pressure Difference. ASTM International, West Conshohocken, PA
[16] ASTM E 331:2009 Standard Test Method for Water Penetration of Exterior Windows, Skylights, Doors, and Curtain Walls by Uniform Static Air Pressure Difference. ASTM International, West Conshohocken, PA
[17] EN 13830:2005 Ściany osłonowe. Norma wyrobu
Kolekcja BazTech
Identyfikator YADDA bwmeta1.element.baztech-1376d30e-6772-410d-9db5-d0eb6018a199
Identyfikatory