PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
Vol. 58, nr 3
Czasopismo
Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering
Wydawca
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Poznański Instytut Technologiczny
Rocznik
2013
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
Vol. 58, nr 3
artykuł:
Gospodarka magnezem w warunkach zróżnicowanego nawożenia łąki na glebie torfowo-murszowej
(
Barszczewski J.
), s. 7--10
artykuł:
Wpływ podkładki na jakość drzewek moreli produkowanych w szkółce ekologicznej
(
Bielicki P.
,
Pąśko M.
), s. 11--14
artykuł:
Wpływ preparatów użyźniających na aktywność enzymatyczną gleb
(
Bielińska E.J.
,
Futa B.
,
Bik-Mołodzińska M.
,
Szewczuk C.
,
Sugier D.
), s. 15--19
artykuł:
Występowanie toksyn fuzaryjnych w orkiszu z ekologicznego systemu upraw
(
Błajet-Kosicka A.
,
Twarużek M.
,
Grajewski J.
,
Kalczyńska K.
), s. 20--23
artykuł:
Analiza dynamiki zmian mocy cieplnej biogazowni i jej zapotrzebowania w okresie jednego roku w wybranym gospodarstwie rolnym Wielkopolski
(
Błaszkiewicz Z.
,
Drożyńska L.
), s. 24--28
artykuł:
Wpływ dodatków uzdatniających na poprawę własności użytkowych oleju rzepakowego
(
Bocheńska A.
,
Powierża L.
), s. 29--32
artykuł:
Ocena zachwaszczenia mieszanek grochu z pszenicą jarą uprawianych w systemie ekologicznym
(
Bojarszczuk J.
,
Staniak M.
,
Księżak J.
), s. 33--40
artykuł:
Wpływ biologicznej ochrony na zdrowotność odmian bobu
(
Boligłowa E.
,
Gleń K.
,
Gospodarek J.
), s. 41--45
artykuł:
Program rolnośrodowiskowy - doświadczenia i opinie rolników
(
Borkowska M.
,
Golinowska M.
,
Kruszyński M.
), s. 46--49
artykuł:
Bilans azotu w wybranych gospodarstwach gminy Rozdrażew
(
Borówczak F.
,
Czubak H.
), s. 50--54
artykuł:
Bilans fosforu i potasu w wybranych gospodarstwach gminy Rozdrażew
(
Borówczak F.
,
Czubak H.
), s. 55--58
artykuł:
Jakość i zdolność przechowalnicza jabłek kilku odmian z sadu ekologicznego
(
Bryk H.
,
Kruczyńska D. E.
,
Rutkowski K. P.
), s. 59--65
artykuł:
Porównanie uprawy podbiału pospolitego w systemie ekologicznym i konwencjonalnym
(
Buchwald W.
,
Kucharski W.A.
,
Mordalski R.
,
Forycka A.
,
Gryszczyńska A.
,
Opala B.
,
Pietrowiak A.
,
Łowicki Z.
), s. 66--70
artykuł:
Fermentacja mlekowa jabłek z upraw ekologicznych sposobem na otrzymanie nowego asortymentu produktów – biosoków
(
Chabłowska B.
,
Piasecka-Jóźwiak K.
,
Rozmierska J.
,
Szkudzińska-Rzeszowiak E.
,
Kliszcz M.
), s. 71--77
artykuł:
Przyrost temperatury cieczy użytkowej w zbiorniku opryskiwacza
(
Czaczyk Z.
,
Szulc T.
), s. 78--80
artykuł:
Dynamika przemian związków węgla i azotu w procesie kompostowania kory sosnowej
(
Czekała J.
), s. 81--85
artykuł:
Badania wstępne nad wykorzystaniem bioreaktora w kompostowaniu kory sosnowej z dodatkiem lucerny
(
Czekała J.
,
Janczak D.
,
Czekała W.
,
Lewicki A.
), s. 86--90
artykuł:
Uszkodzenia owoców powodowane przez zwójkówki liściowe (Tortricidae) w ekologicznym sadzie jabłoniowym
(
Danelski W.
,
Badowska-Czubik T.
,
Rozpara E.
), s. 91--92
artykuł:
Obieg magnezu na łące trwałej nawadnianej oraz bez nawodnień w warunkach zróżnicowanego nawożenia
(
Ducka M.
,
Barszczewski J.
), s. 93--98
artykuł:
Porównanie kosztów energii zawartej w paliwach w kontekście ekologicznym
(
Dworecki Z
,
Adamski M
,
Fiszer A.
,
Łoboda M.
), s. 99--103
artykuł:
Ocena konkurencyjności w stosunku do chwastów 13 odmian pszenicy jarej uprawianych w systemie ekologicznym w różnych rejonach Polski
(
Feledyn-Szewczyk B.
,
Berbeć A. K.
), s. 104--110
artykuł:
Analiza i ocena składu mleka jako wskaźnika prawidłowości żywienia krów w gospodarstwie ekologicznym
(
Fleszar J.
), s. 111--118
artykuł:
Wpływ dodatków organicznych oraz preparatu EM-A na właściwości fizyczne, chemiczne oraz na stan struktury poziomu orno-próchnicznego gleby uprawnej. Część III. Stan struktury
(
Gajewski P.
,
Kaczmarek Z.
,
Owczarzak W.
,
Jakubus M.
,
Mocek A.
), s. 119--123
artykuł:
Plon i wykorzystanie runi motylkowato-trawiastej użytkowanej zmiennie w warunkach ekologicznej uprawy
(
Gaweł E.
), s. 124--130
artykuł:
Wpływ częstości koszenia niedojadów na wydajność i wykorzystanie runi pastwiskowej
(
Gaweł E.
), s. 131--136
artykuł:
Koncentrat białkowo-ksantofilowy z lucerny w żywieniu zwierząt
(
Gaweł E.
,
Grzelak M.
), s. 137--142
artykuł:
Ocena zastosowania przenośnego urządzenia dosuszającego do kondycjonowania ziarna zbóż na przyczepie
(
Gierz Ł.
,
Adamczyk F.
,
Wąchalski G.
), s. 143--146
artykuł:
Zbiorowiska grzybów zasiedlających nasiona bobu w zależności od ochrony biologicznej
(
Gleń K.
,
Boligłowa E.
,
Gospodarek J.
), s. 147--154
artykuł:
Tendencje w rozwoju rolnictwa ekologicznego na świecie w latach 1999-2012
(
Golinowska M.
,
Kruszyński M.
,
Janowska-Biernat J.
), s. 155--160
artykuł:
Ekologiczny chów kur jako czynnik kształtujący jakościowe cechy żółtka jaja
(
Gornowicz E.
,
Lewko L.
,
Szablewski T.
), s. 161--164
artykuł:
Wpływ utrzymania krajowych gęsi odmian południowych zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego na jakość mięsa
(
Gornowicz E.
,
Lewko L.
,
Węglarzy K.
,
Pietrzak M.
), s. 165--168
artykuł:
Występowanie entomo- i arachnofauny naziemnej w uprawie bobu chronionego metodą niechemiczną
(
Gospodarek J.
,
Gleń K.
,
Boligłowa E.
), s. 169--172
artykuł:
Porównanie wyposażenia technicznego gospodarstw ekologicznych i zrównoważonych w świetle badań ankietowych
(
Grabowski M.
,
Barszczewski J.
), s. 173--177
artykuł:
Kształtowanie się szuwaru trzcinowego Pragmitetum australis (Gams 1927) schmale 1939 w warunkach gleby torfowo-murszowej
(
Grzelak M.
,
Kaczmarek Z.
,
Gajewski P.
), s. 178--182
artykuł:
Waloryzacja przyrodniczo-użytkowa szuwaru mozgowego w dolinie Noteci
(
Grzelak M.
,
Murawski M.
), s. 183--187
artykuł:
Wpływ przedsiewnego kondycjonowania na kiełkowanie nasion i wschody roślin kopru ogrodowego (Anethum graveolens L.)
(
Grzesik M.
,
Janas R.
), s. 188--192
artykuł:
Jakość okulantów jabłoni i wiśni nawożonych w szkółce ekologicznej granulowanym preparatem Florovit – wyniki wstępne
(
Grzyb Z. S.
,
Piotrowski W.
,
Sas Paszt L.
,
Bielicki P.
), s. 193--197
artykuł:
Badania wstępne nad wpływem różnych biopreparatów na zmiany odczynu i zawartość składników w glebie i liściach okulantów jabłoni i wiśni
(
Grzyb Z. S.
,
Piotrowski W.
,
Sas Paszt L.
,
Pąśko M.
), s. 198--203
artykuł:
Wpływ sposobu pakowania oraz mrożenia na zawartość związków biologicznie czynnych w owocach pomidora z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Hallmann E.
,
Rembiałkowska E.
,
Derejko A.
), s. 204--208
artykuł:
Ograniczanie zgorzeli siewek bobiku i soi po zastosowaniu wybranych środków polecanych w rolnictwie ekologicznym
(
Horoszkiewicz-Janka J.
,
Jajor E.
,
Korbas M.
), s. 209--213
artykuł:
Symulacyjne badania zachowań kinematycznych wirtualnego modelu automatu wydrążająco-tnącego do obróbki papryki
(
Ignasiak Ł
,
Marcinkiewicz J.
,
Szczepaniak J.
), s. 214--219
artykuł:
Wpływ dodatków organicznych oraz preparatu EM-A na właściwości fizyczne, chemiczne oraz na stan struktury poziomu orno-próchnicznego gleby uprawnej. Część II. Właściwości chemiczne
(
Jakubus M.
,
Gajewski P.
,
Kaczmarek Z.
,
Mocek A.
), s. 220--225
artykuł:
Ocena możliwości poprawy zdrowotności nasion kopru ogrodowego i włoskiego uprawianego w systemach ekologicznych
(
Janas R.
), s. 226--228
artykuł:
Trwałość pastwiskowych mieszanek odmian traw i motylkowatych drobnonasiennych wybranych do użytkowania w gospodarstwie ekologicznym
(
Jankowska-Huflejt H.
), s. 229--234
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne i wodne gleb płowych pól uprawnych i sąsiadujących z nimi zadrzewień śródpolnych
(
Jaskulska R.
,
Hoppe-Wawrzyniak A.
), s. 235--239
artykuł:
Wpływ dodatków organicznych oraz preparatu EM-A na właściwości fizyczne, chemiczne oraz na stan struktury poziomu orno-próchnicznego gleby uprawnej. Część I. Właściwości fizyczne i wodne
(
Kaczmarek Z.
,
Gajewski P.
,
Jakubus M.
,
Owczarzak W.
,
Mocek A.
), s. 240--243
artykuł:
Wpływ ściółkowania oraz nawadniania kroplowego na plon selera korzeniowego
(
Kaniszewski S.
,
Kowalski A.
), s. 244--247
artykuł:
Kanały dystrybucji eko-produktów na przykładzie owoców z sadów ekologicznych
(
Kazimierczak R.
,
Zgiep U.
), s. 248--254
artykuł:
Zmiany w zachwaszczeniu i plonowanie wybranych gatunków warzyw w zależności od metody ochrony przed chwastami
(
Kohut M.
,
Anyszka Z.
,
Golian J.
), s. 255--260
artykuł:
Wpływ zastosowania preparatów probiotycznych na zdrowotność, jakość oraz plon wybranych roślin
(
Kosakowski K.
,
Grzelak M.
,
Kosakowski A.
), s. 261--266
artykuł:
Ocena zastosowania Pythium oligandrum do zaprawiania nasion warzyw oraz ocena jego wpływu na rozwój roślin
(
Kowalska J.
), s. 267--270
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.