PL
|
EN
Nowa wersja platformy jest już dostępna.
Przejdź na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
12 (2005)
Tom
---
Numer
nr 3 (44)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (44)
artykuł:
Przegląd metod separacji i oczyszczania białek przydatnych w badaniach i analizie żywności
(
Rosiński M.
,
Piasecka-Kwiatkowska D.
,
Warchalewski J. R.
), s. 5-22
artykuł:
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe czynnikiem poprawy stanu zdrowia człowieka
(
Achremowicz K.
,
Szary-Sworst K.
), s. 23-35
artykuł:
Wpływ dodatku chlorku wapnia i ogrzewania mleka na skład chemiczny serów twarogowych
(
Szpendowski J.
,
Kłobukowski J.
,
Prokop E.
), s. 36-45
artykuł:
Wpływ zmodyfikowanego sposobu stosowania KNO3 na cechy sensoryczne i mikrobiologiczne serów dojrzewających podpuszczkowych
(
Stasiuk E.
,
Przybyłowski P.
), s. 46-60
artykuł:
Parametry procesu ekstruzji a zawartość polisacharydów nieskrobiowych oraz aktywność przeciwutleniająca otrąb żytnich
(
Gumul D.
,
Korus J.
,
Achremowicz B.
), s. 61-69
artykuł:
Wpływ temperatury obróbki termoplastycznej na wybrane właściwości fizyczne ekstrudatów z udziałem razówki lędźwianowej (Lathyrus satiyus)
(
Rzedzicki Z.
,
Kasprzak M.
), s. 70-82
artykuł:
Wiązanie jonów miedzi, cynku i żelaza przez włókno pokarmowe z wytłoków czarnych porzeczek
(
Borycka B.
), s. 83-91
artykuł:
Zawartość inhibitorów trypsyny, oligosacharydów oraz fosforu fitynowego w preparatach białkowych otrzymanych z nasion fasoli (Phaseolus vulgaris) metodą krystalizacji i izolacji klasycznej
(
Piecyk M.
,
Klepacka M.
,
Worobiej E.
), s. 92-104
artykuł:
Porównanie składu surowcowego i wskaźników chemicznych parówek drobiowych i wieprzowych oferowanych w sprzedaży detalicznej w Warszawie
(
Tyburcy A.
,
Toszek E.
,
Cegiełka A.
), s. 105-112
artykuł:
Możliwości zastosowania margaryn płynnych do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych
(
Rutkowska J.
,
Żbikowska A.
), s. 113-126
artykuł:
Kinetyka tworzenia biofilmów bakteryjnych na materiałach technicznych w zależności od dostępności składników odżywczych
(
Myszka K.
,
Białas W.
,
Czaczyk K.
), s. 127-137
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.