Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na https://bibliotekanauki.pl

PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2013 | nr 1 | 267-278
Tytuł artykułu

Jazyk moderní reklamy ve formování kultury

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Language of modern advertising in the shaping of culture
Języki publikacji
CS
Abstrakty
EN
Culture is relatively integrated unit involving human behavior and its creations. This behavior is governed by a particular community and we can say that culture is the accumulated experience, whih its forms of the principles, rules and social norms influencing and regulating their mutual coexistence. What is the impact of advertising this cohabitation and what is the effectiveness of ads for sex? They are interested in promotions of women more than men? (author's abstract)
Rocznik
Numer
Strony
267-278
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Czarnowski, S. 1982. Wybór pism socjologicznych, Warszawa
  • Dyczewski, L. 1993. Kultura polska w procesie przemian, Lublin
  • Filipiak, M. 2000. Socjologia kultury. Zarys zagadnień, Lublin
  • Gajda, J. 1995. Wprowadzenie do wiedzy o kulturze, Lublin
  • Kłoskowska, A. 1983. Kultura masowa, Warszawa
  • Koblewska, J. Stefankiewicz, L. 1976. Bohaterowie filmu jako wzory osobowe dzieci i młodzieży, "Przekazy i Opinie", nr 1
  • Krawczyk, Z. Morawski, W. 1991. Socjologia problemy podstawowe, Warszawa
  • Nowicka, E. 1991. Świat człowieka - świat kultury, Warszawa
  • Pielasińska, W. 1976. Portret młodzieżowego bohatera - oczekiwania i rzeczywistość, "Przekazy i Opinie", nr 1
  • Popularna Encyklopedia Powszechna, Warszawa 2002
  • Terelak, J. 1998. Psychologia konsumenta i reklamy, Bydgoszcz
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171331713
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.