Nowa wersja platformy jest już dostępna.
Przejdź na https://bibliotekanauki.pl

PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2013 | nr 10 (1) | 181-197
Tytuł artykułu

Die Rolle des Krisenmanagements bei einer Prädiktion von Betriebskrisen

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
The Role of Crisis Management in a Prediction of Operational Crises
Języki publikacji
DE
Abstrakty
EN
The business environment today is characterized by an increase in globalization and the growing competitive pressures. Above mentioned issues increased number of business crises as well as the extension of the risks to the stability of the business environment. The company management must therefore currently manage the increased demands, flexibly respond to the first signs of the crisis and also prove to assess imminent danger and even eliminate this danger. If an enterprise undergoes a crisis it must provide the necessary tools to overcome crisis. Business management in a crisis is forcing business managers to use innovative methods and management techniques that are adequate in a crisis environment. The paper deals with the description of potential crises in the company under the curve of the business life cycle, with possible causes and their coping.(original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
181-197
Opis fizyczny
Twórcy
  • Vysoká škola medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove, Slovakia
  • Vysoká škola medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove, Slovakia
Bibliografia
  • Gozora, V. 2000. Krízový manažment. SPU, Nitra.
  • Hnilica, J., Fotr, J. 2009. Aplikovaná analýza rizika, Grada Publishing a.s., Praha.
  • Hvizdová, E. a kol. 2007. Základy marketingu. Prešov: Vydavateľstvo Michala Vaška.
  • Mihok, J., Vidová, J. 2006. Riadenie podniku v kríze. MULTIPRINT s.r.o., Košice.
  • Mihok, J., Kádarová, J. 2012. Manažérske aspekty krízového riadenia podnikov. TUKE SjF, Košice.
  • Norma STN ISO 31000, Manažérstvo rizika - Zásady a návod, Slovenský ústav technickej normalizácie, Bratislava 2011.
  • Tichý,M. 2006. Ovládání rizika. Analýza a management. Praha: C. H. Beck.
  • Varcholová, T., Dubovická, L. 2008. Nový manažment rizika. Iura Edition, spol. s r.o. Bratislava.
  • Zuzák,R., Königová, M. 2009. Krízové řízení podniku, Grada Publishing, a.s., Praha.
  • Zhihong L., Haiyan W. 2009. Research on the Enterprise Crisis Management System Basic on Knowledge Demand , Proceedings of the 2009 International Symposium on Web Information Systems and Applications(WISA ´09), South China University of Technology Guangzhou, 510640, China.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171331499
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.