PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2012 | Grudzień | 80-83
Tytuł artykułu

Koncepcja szczupłego produktu oraz jej implikacje kosztowe i jakościowe

Warianty tytułu
Lean Product Concept and Its Implications in Terms of Cost and Quality
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wiedza o produkcie jest jednym z podstawowych elementów systemu wspomagania procesu decyzyjnego. Od stopnia jej przyswojenia oraz aktualności mogą zależeć decyzje, jeśli w procesie ich podejmowania decydent korzysta z zasobów tej wiedzy. W artykule tym przyjęto, że zasoby wiedzy o produkcie dotyczą: funkcjonalności wyrobu, która wskazuje na efektywność i skuteczność pełnienia przewidzianych funkcji, poziomu cen rynkowych wytwarzanego wyrobu oraz kosztów i jakości jego wytworzenia. (fragment tekstu)
EN
Assuming the premises of creating unconventional, often slightly modified, already existing, company management instruments, especially in the times of the economic slowdown on the market of industrial goods, it seems reasonably practical to suggest a concept consisting in reducing the product's "volume", preserving the previous price. This study elaborates on this issue. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
80-83
Opis fizyczny
Twórcy
  • Politechnika Radomska im. Kazimierza Pułaskiego
  • Zakład Produkcji Części Zamiennych i Maszyn Rolniczych FORTSCHRITT
Bibliografia
  • Marketing przedsiębiorstw przemysłowych, W. Mantura (red.), Wyd. Politechniki Poznańskiej, Poznań 2000.
  • W. Mantura, Zarys kwalitologii, Wyd. Politechniki Poznańskiej, Poznań, 2010.
  • I. Rutkowski, Metodyczne i kompetencyjne uwarunkowania rozwoju nowego produktu w przedsiębiorstwach przemysłowych, Wyd. AE w Poznaniu, Poznań, 2006.
  • Zarządzanie firmą. Strategie, struktury, decyzje, tożsamość, Strategor, PWE, Warszawa l999.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171223625
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.