PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | Nr 4s | 68-69
Tytuł artykułu

Badania kinetyki wzrostu kultur korzeni włośnikowatych Arnica montana

Wybrane pełne teksty z tego czasopisma
Warianty tytułu
EN
Growth kinetics of Arnica montana hairy roots in shaking flasks
Języki publikacji
PL
Abstrakty
EN
Transformed root cultures of Arnica montana were cultivated in shaking flasks of 300 cm3 containing 80 cm3 hormone-free B5 medium with 5% of sucrose. Fresh and dry biomass changes, uptake of main nutrients and conductivity were investigated during the process.
Wydawca

Rocznik
Tom
Strony
68-69
Opis fizyczny
Bibliogr. 12 poz
Twórcy
  • Wydział Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska, Politechnika Łódzka, Łódź
  • Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny, Łódź
autor
  • Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny, Łódź
Bibliografia
  • 1. H. Koo, B.P. Gomes, P.L. Rosalen, G.M. Amhrosano, Y.K. Park, J.A. Cury: Arch.Oral.Biol., 45, 141 (2000).
  • 2. W. Scheffner: Rośliny lecznicze. „Chemizm, działanie i zastosowanie". Multico-Oficyna Wydawnicza, Warszawa, (1996).
  • 3. J. Jaques: Materia Medica, Leki homeopatyczne w praktyce medycznej, (1998).
  • 4. S.L. Jeffrey, H.J Belcher: Alter. Ther. Health Med., 8, 66 (2002).
  • 5. L. Merford, D. Wendisch: Planta Med., 57, 247 (1987).
  • 6. L. Merford, D. Wendisch: Planta Med., 57, 434 (1987).
  • 7. G. Willuhn: Z.Natursforch [B], 27, 728 (1972).
  • 8. G. Willuhn, J. Kresken , W Leven W: Planta Med., 56, 111 (1990).
  • 9. I. Weremczuk-Jeżyna, H. Wysokińska: Materiały Konferencyjne - II Krajowy Kongres Biotechnologii, Łódź, 23-27 czerwca, (2003).
  • 10. M.L Shuler M.L., F. Kargi: Bioprocess Engineering, Basic Concepts, (2002).
  • 11. O. Moreno-Valenzuela, J. Coello-Coello, V.M. Loyola-Vargas, F. Vazquez-Flota: Biotechnol. Lett., 21, 1017 (1999).
  • 12. M. Hilton, P.D.G. Wilson: Planta Med., 61, 345 (1995).
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.baztech-article-BPP1-0052-0096
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.