PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2007 | nr 5 | CD-CD
Tytuł artykułu

Minimalizacja liczby węzłów w sieci logistycznej

Warianty tytułu
Konferencja
X konferencja Total Logistic Mangement, 7-9. 12. 2006, Zakopane
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W referacie rozwiązujemy problem wyboru minimalnego w sensie inkluzji zbioru węzłów w sieci logistycznej. Problem sprowadzamy do poszukiwania minimalnej bazy wierzchołkowej w hipergrafie, a następnie stosujemy algorytm MSBT w celu znalezienia minimalnej w sensie inkluzji transwersali czyli bazy wierzchołkowej co interpretujemy jako minimalny zbiór usługowych centrów logistycznych.
Słowa kluczowe
Wydawca

Czasopismo
Rocznik
Tom
Strony
CD-CD
Opis fizyczny
pełny tekst, s. 32-40, Bibliogr. 14 poz.
Twórcy
autor
  • Instytut Badań Systemowych PAN
Bibliografia
  • [1] C. Berge (1989) Hypergraphs, Combinatorics of Finite Sets North-Holland
  • [2] V. Chvatal (1979) A greedy heuristic for the set-covering problem Mathematics and Operations Research 4
  • [3] L. Cowen (1998) Approximation algorithms Hopkins University
  • [4] I. Fechner Najlepsze praktyki w logistyce LOGISTICS 2006
  • [5] U. Feige (1998) A Threshold of ln(n) for Approximating Set Cover Journal of the ACM
  • [6] D. S. Hochbaum(Ed.) (1997) Approximation Algorithms for NP-hard Problems PWS Publishing Company
  • [7] D. S. Johnson (1974) Approximation Algorithms for Combinatorial Problems Journal of Computer and System Sciences 9
  • [8] S. Jukna (2001) Extremal Combinatorics with application computer science Springer
  • [9] B. Korte, J. Vygen (2000) Combinatorial optimization, theory and algorithms Springer
  • [10] S. Krawczyk Koordynacja procesów w sieciach logistycznych, Wybrane zagadnienia logistyki stosowanej Kraków 2006
  • [11] P. Kułaga, P.Sapiecha, K.Sęp (2005) Approximation Algorithm for the Argument Reduction Problem Advances in soft computing Springer Verlag Berlin
  • [12] L. Lovasz (1975) On the ratio of optimal integral and fractional covers Discrete Mathematics 13
  • [13] B. Mazbic-Kulma, S.Piasecki Geneza i organizacja sieci centrów logistycznych Wybrane zagadnienia logistyki stosowanej Kraków 2004
  • [14] B. Mazbic-Kulma, K. Sęp Baza wierzchołkowa w hipergrafie jako metoda przydzielania zadań BOS 2006
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.baztech-article-BPLA-0011-0007
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.