PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | R. 15, nr 4-5 | 61-65
Tytuł artykułu

Specyfikacja TSI dla podsystemu Sterowanie (sterowanie ruchem kolejowym)

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
TSI for Control Command subsystem
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
Podstawę prawną procesu wprowadzania interoperacyjności transeuropejskiego systemu kolei stanowią dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej oraz dyrektywy Komisji Wspólnot Europejskich. W skład transeuropejskiego systemu kolei wchodzi system kolei dużych prędkości i system kolei konwencjonalnej (w niektórych dokumentach nazywany alternatywnie systemem kolei konwencjonalnych).
Wydawca

Rocznik
Strony
61-65
Opis fizyczny
Bibliogr. 19 poz.,
Twórcy
  • Centrum Naukowo-Techniczne Kolejnictwa
Bibliografia
  • [1] Dz.U. L 235 z 17.9.1996, s. 6-24 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 13, t. 017, s. 152-170.
  • [2] Dz.U. L 110 z 20.4.2001, s. 1-27 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 13, t. 26, s. 243-269.
  • [3] Dz.U. L 164 z 30.4.2004, s. 1-43 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 07, t. 08, s. 214-226.
  • [4] Dz.U. L 164 z 30.4.2004, s. 44-113 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 07, t. 08, s. 227-250.
  • [5] Dz.U. L 75 z 15.3.2001, s. 1-25 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 07, t. 005, s. 376-400.
  • [6] Dz.U. L 237 z 24.8.1991, s. 25-28 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 07, t. 001, s. 341-344.
  • [7] Dz.U. L 75 z 15.3.2001, s. 26-28 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 07, t. 005, s. 401-403.
  • [8] Dz.U. L 143 z 27.6.1995, s. 70-74 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 07, t. 002, s. 258-262.
  • [9] Dz.U. L 75 z 15.3.2001, s. 29-46 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 07, t. 005, s. 404-421.
  • [10] Dz.U. L 164 z 30.4.2004, s. 114-163 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 13, t. 34, s. 838-855.
  • [11] Dz.U. L 141 2 2.6.2007, s. 63-66.
  • [12] Dz.U. L 191 z 18.07.2008, s. 1-45.
  • [13] Dz.U. L 228 z 9.9.1996, s. 1-104 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 07, t. 002, s. 364-466, ze sprostowaniem, Dz.U. L 228 z 22.8.2006, s. 27-27 (PL).
  • [14] Dz.U. L 245 z 12.9.2002, s. 37 142 (EN). PLES, rozdział 13, t. 30, s. 41.
  • [15] Dz.U. L 155 z 30.4.2004, s. 65-79 (EN). Polskie wydanie specjalne, rozdział 13, t. 34, s. 811-823.
  • [16] Dz.U. L 284 z 16.10.2006, s. 1-176.
  • [17] Dz.U. L 342 z 7.12.2006, s. 1-165.
  • [18] Dz.U. L 67 z 7.3.2007, s. 13-17.
  • [19] Dz.U. L 136 z 24.5.2008, s. 11-17.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.baztech-article-BGPK-2380-9177
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.