PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2016 | nr 6 | 229--231
Tytuł artykułu

Czy nasiąkliwość może być parametrem decydującym o jakości prefabrykatów betonowej galanterii drogowej?

Autorzy
Wybrane pełne teksty z tego czasopisma
Wydawca

Rocznik
Tom
Strony
229--231
Opis fizyczny
Bibliogr. 8 poz., il., tab.
Twórcy
Bibliografia
  • [1] PN-EN 1338:2005+AC:2007, Betonowe kostki brukowe. Wymagania i metody badań.
  • [2] PN-EN 1339:2005+AC:2007, Betonowe płyty brukowe. Wymagania i metody badań.
  • [3] PN-EN 1340:2004+AC:2009, Krawężniki betonowe. Wymagania i metody badań.
  • [4] PN-EN 206:2014, Beton. Wymagania, właściwości, produkcja i zgodność.
  • [5] Neville Adam M. 2000. Właściwości betonu. Kraków. Polski Cement Sp. z o.o.
  • [6] Glinicki Michał A. 2007. „Widmo nasiąkliwości”. Budownictwo – Technologie – Architektura (3): 50 – 53.
  • [7] PN-B-06250, Beton zwykły.
  • [8] Wyniki wewnętrznych badań nasiąkliwości próbek betonu, opracowane przez Zakładowe Laboratorium polskiego producenta w okresie marzec – maj 2012 r.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.baztech-09d4e986-743a-4e1e-a467-5c2d0de507ec
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.