PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | 59 | 07 | 20-21
Tytuł artykułu

Bezalkoholowe napoje orzezwiajace. Cz.II. Proces produkcyjny

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W artykule przedstawiono charakterystykę podstawowych surowców oraz technologię produkcji bezalkoholowych napojów orzeźwiających. W części I opublikowanej w nr. 6/2005 „Przemysłu Spożywczego " omówiono wpływ surowców na jakość napojów oraz scharakteryzowano czynniki wpływające na ich stabilność w trakcie procesu technologicznego i przechowywania napojów. W części II omówiono wpływ poszczególnych operacji technologicznych na końcową jakość napojów. Wymieniono najczęściej spotykane wady napojów i przyczyny ich powstawania
EN
The article presents characteristics of basic source materials and manufacturing technology of non-alcoholic refreshing soft drinks. Part 1 dealt with the influence of raw materials on the quality of soft drinks and factors influencing their stability during the technological process and storage period. Part 2 deals with the influence of specific technological operations on the final quality of soft drinks. The most frequent defects in soft drinks and their causes are described.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
59
Numer
07
Strony
20-21
Opis fizyczny
s.20-21,24
Twórcy
autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-a32ac823-1dd0-46db-83a2-d9390a2827cb
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.