PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1994 | 13 | 3 | 141-152
Tytuł artykułu

Naturalni wrogowie mszyc i ich znaczenie w ochronie roslin

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wydawca
-
Rocznik
Tom
13
Numer
3
Strony
141-152
Opis fizyczny
s.141-152, bibliogr.
Twórcy
autor
  • Akademia Rolniczo-Techniczna, ul.Kordeckiego 20A, 85-225 Bydgoszcz
Bibliografia
  • Askew R. R., 1971: Parasitic insects. Heinemann Educational Books, London, ss. 1-17.
  • Barczak T., 1988: Parasitoids of the black bean aphid, Aphis fabae complex, in the Bydgoszcz district, Poland. In: Minks A. K., Harrewijn P. (red.), Ecology and Effectiveness of Aphidophaga. Elsevier, Amsterdam, ss. 105-109.
  • Barczak T’., 1993: Ekologiczne aspekty wykorzystania parazytoidów w zwalczaniu mszycy burakowej, Aphis fabae Scop.. ATR Bydgoszcz. Rozprawy, nr 57: 5-88.
  • Boczek J., 1992: Niechemiczne metody zwalczania szkodników roślin, Wydawnictwo SGGW, Warszawa, 243 ss.
  • Boczek J., Lipa J. J. (red.), 1978: Biologiczne metody walki ze szkodnikami, PWN, Warszawa, 594 ss.
  • Cichocka E., 1980: Mszyce roślin sadowniczych Polski, PWN, Warszawa, ss. 101-112.
  • Hance T., 1986: Experiences de Limitation de populations of d’Aphis fabae par des Carabidae a different densites. Annls Soc. r. zool. Belg., 116 (1): 15-24.
  • Minks A. K., Harrewijn P., 1988: Aphids, their biology, natural enemies and control. W: World Crop Pests. 2B, 364 ss.
  • Pruszyński S., 1990: Biologiczne i integrowane programy ochrony upraw szklarniowych przed szkodnikami (przegląd literatury), CBR (Opracowanie problemowe), Warszawa, 88 ss.
  • Pruszyński S. et al., 1990: Biologiczne i integrowane metody ochrony upraw szklarniowych przed szkodnikami. Instrukcja wdrożeniowa, IOR Poznań, 15-19.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-746a55a2-2f8c-4dfd-b779-7ce72d4ea7d3
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.