PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2008 | 62 | 05 | 50-52
Tytuł artykułu

Europejski Urzad ds. Bezpieczenstwa Zywnosci

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
Powstanie w 2002 r. Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) było niezbędne ze względu na potrzebę poprawy bezpieczeństwa żywności. EFSA zapewnia zaplecze naukowe we wszystkich aspektach wspólnotowej polityki bezpieczeństwa żywności, z zachowaniem kompetencji naukowej i niezależności. EFSA współpracuje z Parlamentem Europejskim i Radą oraz kompetentnymi jednostkami naukowymi państw członkowskich, a także przyczynia się istotnie do zwiększenia bezpieczeństwa żywności w UE.
EN
The foundation of European Food Safety Authority (EFSA) in 2002 was an essential solution towards food safety improvement. For five years EFSA has been providing scientific support in all aspects of the European food safety, maintaining the highest standards of scientific competence and indepedence. The Authoritys activity includes co-operation with the European Parliament and Council as well as competent scientific units from all EU member states. EFSA strengthens significantly the food safety in the EU.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
62
Numer
05
Strony
50-52
Opis fizyczny
s.50-52,fot.
Twórcy
autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-3e51f8e8-c481-4258-a52a-744749cb4214
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.