PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1993 | 37 | 03 | 12-13
Tytuł artykułu

Struktura i mozliwosci racjonalizacji zuzycia energii w zakladach przemyslu owocowo-warzywnego

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
Omówiono przykładowe zużycie nośników energii w zakładzie przemysłu owocowo-warzywnego, strukturę zużycia energii cieplnej i elektrycznej oraz czynniki wpływające na oszczędność paliw i energii.
EN
Examples of the use of energy carriers in a fruit-and-vegetable processing enterprise, of the structure od thermal and electric energy use are given as well as factors affecting the economy of fuels and energy are presented.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
37
Numer
03
Strony
12-13
Opis fizyczny
s.12-13,16,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
autor
autor
Bibliografia
  • [1] Neryng A., Wojdalski J., Budny J., Krasowski E.: Energia i woda w przemyśle rolno-spożywczym. Wybrane zagadnienia. WNT, Warszawa 1990.
  • [2] Grzybek A., Rogulska M.: Nakłady materiałowo-energetyczne i energochłonność skumulowana produkcji przetworów owocowo-wa- rzywnych. Zeszyt IBMER, Warszawa 1991.
  • [3] Grzybek A.: Bilans energetyczny przemysłu spożywczego, Biuletyn Informacyjny IBMER 1987, 5.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-37bf7134-21b7-40b5-bc2f-f9e3e8801c6d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.