PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 51 | 06 | 17-19
Tytuł artykułu

Owies - zboze warte zainteresowania

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W artykule przedstawiono skrótowo aktualną sytuację w Polsce w dziedzinie produkcji ziarna owsa i jego przetwórstwa na cele konsumpcyjne. Wskazano na wysoką wartość żywieniową przetworów z owsa. Omówiono szerzej dwa specyficzne składniki ziarna owsa tj. błonnik i lipidy.
EN
This article presents an actual situation in Poland in the field of oat production and oat grain processing intended for human consumption. Nutrition value of oat products is presented. Two important components of oat: fibre and lipids are described.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
51
Numer
06
Strony
17-19
Opis fizyczny
s.17-19,38,tab.
Twórcy
autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, ul.Nowoursynowska 166, 02-766 Warszawa
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-250779b0-b829-4031-9203-5594b9dfbf98
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.