PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | 59 | 09 | 34-36
Tytuł artykułu

Zastosowanie technik ultradzwiekowych w przetwarzaniu zywnosci

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W artykule omówiono naturę fizyczną ultradźwięków oraz rozwój badań nad zastosowaniem fal o wysokiej częstości w przemyśle i przetwórstwie żywności. Przedstawiono wykorzystanie ultradźwięków w badaniu żywności, a także ich zastosowanie w procesach technologicznych. Poruszono zagadnienia ekonomiczne i legislacyjne dotyczące stosowania ultradźwięków w produkcji żywności.
EN
The paper presents physical nature of ultrasounds and research and development on application of high frequency waves in industry and food processing. Application of ultrasounds in food analysis as well as in food processing is presented. Some economic and legislative problems are also discussed.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
59
Numer
09
Strony
34-36
Opis fizyczny
s.34-36
Twórcy
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-1db4d1d3-577b-4f46-b126-832b6709b55c
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.