PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2017 | 04 |
Tytuł artykułu

Znakowanie wędlin wartością odżywczą w świetle obowiązujących przepisów UE

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W artykule przedstawiono zasady znakowania produktów mięsnych i surowych wyrobów mięsnych wartością odżywczą, w aspekcie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Omówiono dozwolone sposoby wyliczania wartości odżywczej wędlin, ich wady i zalety.
Wydawca
-
Czasopismo
Rocznik
Numer
04
Opis fizyczny
s.26-29,tab.
Twórcy
autor
  • Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im.prof.Wacława Dąbrowskiego w Warszawie, Warszawa
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-88355203-37f0-4e9f-9a8a-0dc1277de6ca
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.