PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2011 | 62 |
Tytuł artykułu

Ocena efektywności zakiszania mieszanki kukurydzy z bobikiem przy wykorzystaniu dodatków bakteryjnych

Warianty tytułu
EN
The estimation of ensiling effectiveness of maize-field bean mixture with use of bacterial inoculants
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
EN
Wydawca
-
Rocznik
Tom
62
Opis fizyczny
s.101-110,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
autor
autor
Bibliografia
  • Adesogan A.T., Salawu M.B., Dewhurst R.J., 2001. The effect of replacing grass silage with pea/ wheat bi-crops in dairy cow diets on feed intake, concentrate utilization and milk production. Proc. Br. Soc. Anim. Sci., 3.
  • AOAC, 2007. Association of Official Analytical Chemists. Official Methods of analysis. 18th Edi¬tion 2005, Current Through Revision 2, 2007, AOAC, Arlington, Washington DC.
  • Dolezal P., Dvoracek J., 1997. Aplication of polivalent biological additive Sila-Bac in forage fer-mentation. 8th International Scientific Symposium "Forage Conservation", Brno, Czech Repub¬lic, 29th September - 1th October 1997: 110-112.
  • Dvoracek J., Dolezal P., 1997. Effect of dry matter content and addition of biological additive on fermentation characterictics and chemical composition of maize silage. 8th International Scien¬tific Symposium "Forage Conservation", Brno, Czech Republic, 29th September - 1th October 1997, 108-110.
  • Elferink S.J.W.H.O., Driehuis F., Sierk F., 1997. Improving aerobic stability of maize silage with heterofermentative lactic acid bacteria as inoculants. 8th International Scientific Symposium "Forage Conservation", Brno, Czech Republic, 29th September - 1th October 1997: 130-131.
  • Filya I., Sucu E., Karabulut A., 2006. The effect of Lactobacillus buchneri on the fermentation, aerobic stability and ruminal degradability of maize silage. J. App. Micr., 101: 1216-1223.
  • Gawłowska M., Święcicki W., 2007. Uprawa, rynek i wykorzystanie roślin strączkowych w Unii Europejskiej. Zesz. Probl. Post. Nauk Rol., 522: 505-513.
  • Goering H.K., Van Soest P.J., 1970. Forage Fiber Analysis (apparatus, reagents, prosedures and some applications). USDA. Agricultural Handbook No. 379.
  • Higginbotham G., Mueller E., Bolsen K., Depeters E.J., 1996. Effects of inoculant containing pro¬pionic acid bacteria on fermentation and aerobic stability of corn silage. J. Dairy Sci., 81: 2185-2192.
  • Jambor V., Siske V., 1997. The effect of the level of multistrain lactic acid bacteria inoculant on the fermentation process in maize silage. 8th International Symposium"Forage Conservation", Brno, Czech Republic. 29th September - 1th October 1997, 120-121.
  • Mayrhuber E., Holzer M., Danner H., Farthoter R., Braun R., 2001. Metabolites of lactic acid bacte¬ria influencing the aerobic stability of silages. 10th International Scientific Symposium "Forage Conservation", Brno, Czech Republic, 6th-8th September 2001: 102-103.
  • Nancy J., Harman T. i B., 1997. The positive effect of inoculation of fresh forages with lactic amid bacteria on fermentation and animal performance. 8th International Scientific Symposium "Forage Conservation", Brno, Czech Republic, 29th September -1th October 1997: 90-91.
  • Pasternak A., 2007. Frakcje azotowe i profile aminokwasowe białka koniczyny czerwonej i lucerny zakiszanych z różnymi dodatkami. Praca doktorska. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
  • Salawu M.B., Adesogan A.T., Weston C.N., Wiliams S.P., 2001. Dry matter yield and nutritive value of pea/wheat bi-crops differing in maturity at harvest, pea to wheat ratio and pea variety. Anim. Feed Sci. Technol., 94: 77-87.
  • Strzetelski P., Jurkiewicz A., Strzetelski J., 2001. Kiszonka z kukurydzy w żywieniu bydła. Biul. Inf. IZ, 39, 1: 49-62.
  • Szyszkowska A., Bodarski R., Sowiński J., Zaleska A., 2007. Możliwości wykorzystania zielonek z upraw współrzędnych kukurydzy z bobikiem jako surowca kiszonkarskiego. Zesz. Probl. Post. Nauk Rol., z. 522: 361-370.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-281fc9aa-710c-49ae-a703-abb980609861
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.