PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2013 | 81 | 4 |
Tytuł artykułu

Poekstrakcyjna śruta sojowa a alternatywne źródła białka roślinnego dla trzody chlewnej

Warianty tytułu
EN
Extraction soy meal and alternative sources of vegetal protein for nutrition of pigs
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wydawca
-
Czasopismo
Rocznik
Tom
81
Numer
4
Opis fizyczny
s.14-17,tab.,bibliogr.
Twórcy
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Olsztyn
autor
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Olsztyn
Bibliografia
  • 1. Aarnink A.J.A., Verstegen M.W.A., 2007 - Livest. Sci. 109, 194-203.
  • 2. ARiMR, 2011 - Biul. Inf. 7, 14-15.
  • 3. Brzóska F., 2010 - Tabele składu chemicznego i wartości pokarmowej pasz krajowych (wyd. III). IZ PIB, Kraków.
  • 4. Brzóska F., Śliwiński B., Michalik-Rutkowska O., 2010 - Wiad. Zoot., R. XLVIII, 2-3,19-29.
  • 5. Cozannet P., Primot Y., Gady C., Metamer J.P, Callu P, Lessie M., Le Tutor L., Geraert P.A., Skiba F., Noblet J., 2009-Journêes de la Recherche Porcie 41, 117-130.
  • 6. Drażbo A., Sobotka W., 2011 - Zesz. Nauk. UP Wroc., Biol. Hod. Zwierz. LXII, 580, 123-129.
  • 7. Erickson G.E., Klopfenstein T.J., Adams D.C., Rasby R.J., 2006 - Distillers Grains Quarterly 1, 3.
  • 8. Flis M., Sobotka W., Purwin C., Zduńczyk Z., 1999- J. Anim. Feed Sci. 8, 171-180.
  • 9. GUS, 2012 - Wyniki produkcji roślinnej w 2011 r. GUS, Warszawa.
  • 10. Hanczakowska E., Świątkiewicz M., Węglarzy K., 2011 - Zesz. Nauk. UP Wroc., Biol. Hod. Zwierz. LXII, 580, 199-206.
  • 11. Jankowski J., Lecewicz A., Zduńczyk Z., Juśkiewicz J., Słonimski B., 2011 - Brit. Poultry Sci. 52(4),456-465.
  • 12. Jerzak M.A., Czerwińska-Kayzer D., Florek J., Śmiglak-Krajewska M., 2012 - Rocz. Nauk Roln., ser. G, 99(1), 113-120.
  • 13. Jezierny D., Mosenthin R., Bauer E., 2010 - Anim. Feed Sci. Technol. 157, 111-128.
  • 14. Koreleski J., Świątkiewicz S., 2006 Wiad. Zoot., R. XLIV, 3, 29-37.
  • 15. Lipiński K., 2003 - Rozprawy i Monografie nr 83. Wyd. UWM Olsztyn.
  • 16. Normy Żywienia Świń, 2003 - Wartość pokarmowa pasz. IFiŻZ PAN, Jabłonna.
  • 17. Pedersen C., Boersma M.G., Stein H.H., 2007-J. Anim. Sci. 85, 1168-1176.
  • 18. Podleśny J., 2005-Acta Agrophysica 6(1), 213-224.
  • 19. Rama Rao S.V., Raju M.V.L.N., Panda A.K., Reddy M.R., 2006 - Brit. Poultry Sci. 47(5), 592-598
  • 20. Roth-Maier D.A., Böhmer B.M., Roth F.X., 2004 - Anim. Res. 53, 21-34.
  • 21. Schingoethe D.J., 2006 - Proc. 27th Western Nutrition Conference, Winnipeg, Canada. September 19-20, 61-74.
  • 22. Shelford J.A., Tait R.M., 1986 - J. Dairy Sci. 92, 5802-5813.
  • 23. Shurson J., Alghamdi A.S., 2010 - Quality and New Technologies to create corn co-products from ethanol production. Charter 10. W: Using distillers grains in the U.S. and international livestock and poultry industries. B.A. Babcock, D.J. Hades, J.D. Lawrence (Eds). MATRIC Publisher.
  • 24. Sobotka W., 2004 - Rozprawy i Monografie nr 93. Wyd. UWM Olsztyn.
  • 25. Sokół J.L., Kosieradzka I., Sowosz-Chwalibóg E., Fiedorowicz S., Tywończuk J., Sobotka W., Śmiecińska K., 2010 - Rocz. Nauk. PTZ 6(4), 201-211.
  • 26. Świątkiewicz M., Hanczakowska E., 2011 - Zesz. Nauk. UP Wroc., Biol. Hod. Zwierz. LXII, 580, 433-442.
  • 27. Święcicki W., Gawłowska M., Nawrot C., 2010 - Hod. Roślin i Nas. 2, 7-14.
  • 28. Szulc T., Arkuszewska E., Cieślak A., Demkowicz M., Dymnicka M., Fiedorowicz Sz., Newlacil I., Niemiec J., Jasek St., Kosieradzka I., Kowalczyk A., Łozicki A., Łukaszewicz E., Potkański A., Szawosz-Chwalibóg E., Skomiał J., Soborka W., Sokół J.L., Stępińska M., Szurko J., Tywończuk J., Wajda St., Szumacher-Strabel M., Zachwieja A., 2011 - Przegl. Hod. 5, 11-17.
  • 29. Thacker P.A., Racz V.J., 2001 - Asian-Aust. J. Anim. Sci. 14, 1434-1439.
  • 30. Urbańczyk J., 2004 - Trzoda Chlewna 1,67-73.
  • 31. Ustawa z dnia 22 lipca 2006 r. o paszach (Dz. U. Nr 144, poz. 1045, z późn. zm.)
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-0f2c86cc-e598-4834-9ec0-49979226e89a
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.