PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 13 | 2 | 188-205
Tytuł artykułu

WORKERS' MENU OR PUMPKIN AS A PINEAPPLE

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
HU
Abstrakty
EN
The contribution deals with a limited or selected choice of the certain kinds of food for the various social groups during socialism. The author pays attention to the obtaining and preparation of a food. The author analyzes the selected set of the culinary recipes and makes the conclusions concerning the relation between the developmental conditions (economic system, socio-cultural processes) and the manifestations of culinary culture during 1970s and 1980s in the former Czechoslovakia. He also considers the function of a food as a sign of the social status. The annex includes 24 food recipes of the investigated group with commentaries.
Słowa kluczowe
Twórcy
  • J. Zajonc, no postal address given, contact the journal editor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
CEJSH db identifier
07SKAAAA02274762
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.8ebb0bcd-81b9-317d-9d0d-b311a14d5bde
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.