Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na https://bibliotekanauki.pl

PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2011 | 3(328) | 78-98
Tytuł artykułu

WORKING CAPITAL MANAGEMENT IN THE FOOD INDUSTRY (Zarzadzanie kapitalem obrotowym w przemysle spozywczym)

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
EN
The article presents the results of research into the effectiveness of working capital management in the food industry. The research was carried out within a set of 30 sectors (classes) of the food industry in the period from 2005 to 2009, on the basis of unpublished data of the Central Statistical Office. The effectiveness of working capital management was assessed using the inventory, receivables and payables cycle and the cash conversion cycle as well as with regard to the rates of return achieved on assets and own capital. The research indicated that in sectors where the cycles mentioned were the shortest the rates of return were the highest. The advantageous impact of shortened working capital cycles on economic viability was also verified by means of the correlation and regression analysis.
Rocznik
Numer
Strony
78-98
Opis fizyczny
Rodzaj publikacji
ARTICLE
Twórcy
  • Zbigniew Golas, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Katedra Ekonomiki Przedsiebiorstw Agrobiznesu, ul. Wojska Polskiego 28, 60-337 Poznan, Poland
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
CEJSH db identifier
11PLAAAA097911
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.66baeeaf-ee0e-38b2-bed2-24b22dec8df2
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.