Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na https://bibliotekanauki.pl

PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2012 | 10 | 6 | 1786-1790
Tytuł artykułu

Application of UV detection in HPLC in the total antioxidant potential assay

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
HPLC has been already used for the TAP estimation. Phenylalanine, salicylic, p-hydroxybenzoic (pHBA) or terephthalic (TPA) acids have been used as sensor compounds. Products of their reaction with the hydroxyl radicals, generated in the Fenton-like reaction, were analyzed using electrochemical or fluorescence detection. This paper describes the TAP assay based on the hydroxyl radicals reaction with pHBA, reversed-phase-HPLC separation and UV photometric detection. The elaborated assay has been used to evaluate TAP values of some apiculture products. [...]
Wydawca

Czasopismo
Rocznik
Tom
10
Numer
6
Strony
1786-1790
Opis fizyczny
Daty
wydano
2012-12-01
online
2012-09-21
Twórcy
  • Department of Analytical Chemistry, Institute of Chemistry, Faculty of Science, University of Natural Sciences and Humanities, 08-110, Siedlce, Poland
  • Department of Analytical Chemistry, Institute of Chemistry, Faculty of Science, University of Natural Sciences and Humanities, 08-110, Siedlce, Poland, bkg@onet.eu
Bibliografia
  • [1] B.K. Głód, P. Piszcz, A. Beta, P.K. Zarzycki, J. Liquid Chromatogr. Rel. Technolog. 35, 1194 (2012) http://dx.doi.org/10.1080/10826076.2011.619029[Crossref]
  • [2] F.L. Muller, M.S. Lustgarten, Y. Jang, A. Richardson, H. Van Remmen, Free Radic. Biol. Med. 43, 477 (2007) http://dx.doi.org/10.1016/j.freeradbiomed.2007.03.034[Crossref]
  • [3] P.M. Wood, Biochem J. 253, 287 (1988)
  • [4] B. Ou, D. Huang, M. Hampsch-Woodill, J.A. Flanagan, E.K. Deemer, J. Agric. Food Chem. 50, 3122 (2002) http://dx.doi.org/10.1021/jf0116606[Crossref]
  • [5] B.K. Głód, P. Piszcz, J. Czajka, P.K. Zarzycki, Food Chem. 131, 1026 (2012) http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.09.065[Crossref]
  • [6] B.K. Głód, P. Piszcz, K. Czajka, P.K. Zarzycki, J. Chromatogr. Sci. 49, 401 (2011) http://dx.doi.org/10.1093/chromsci/49.5.401[Crossref]
  • [7] H. Wang, G. Cao, R.L. Prior, J. Agric. Food Chem. 44, 701 (1996) http://dx.doi.org/10.1021/jf950579y[Crossref]
  • [8] G. Cao, R.L. Prior, Clin. Chem. 44, 1309 (1998)
  • [9] R. van den Berg, G.R.M.M. Haenen, H. van den Berg, A. Bast, Food Chem. 66, 511 (1999) http://dx.doi.org/10.1016/S0308-8146(99)00089-8[Crossref]
  • [10] V. Dewanto, X. Wu, K.K. Adom, R.H. Liu, J. Agric. Food Chem. 50, 3010 (2002) http://dx.doi.org/10.1021/jf0115589[Crossref]
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.-psjd-doi-10_2478_s11532-012-0108-0
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.