Nowa wersja platformy, zawierająca wyłącznie zasoby pełnotekstowe, jest już dostępna.
Przejdź na https://bibliotekanauki.pl

PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2011 | 9 | 1 | 185-191
Tytuł artykułu

Meldola’s Blue - doped titania sol-gel sensor for NADH determination

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
Titania layers obtained by a sol-gel technique doped with redox mediator, Meldola’s Blue, were employed for construction of a new NADH senor. Optimization of preparation process as well as experimental conditions affecting the response of the sensor were examined. Under optimal conditions NADH could be determined in the wide linear range from 90 to 2300 µM with detection limit 12 µM and a high sensitivity 12.5 nA µM−1. The usefulness of developed sensor was preliminarily checked in determination of NADH forming during enzymatic oxidation of ethanol catalyzed by alcohol dehydrogenase (ADH). [...]
Słowa kluczowe
Wydawca

Czasopismo
Rocznik
Tom
9
Numer
1
Strony
185-191
Opis fizyczny
Daty
wydano
2011-02-01
online
2010-12-16
Twórcy
  • Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemistry, Jagiellonian University, 30-060, Kraków, Poland
  • Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemistry, Jagiellonian University, 30-060, Kraków, Poland, kochana@chemia.uj.edu.pl
Bibliografia
  • [1] L. Zhu, J. Zhai, R. Yang, Ch. Tian, L. Guo, Biosens. Bioelectron. 22, 2768 (2007) http://dx.doi.org/10.1016/j.bios.2006.12.027[Crossref]
  • [2] H. J. Schmidt, Sol-Gel Sci. Techn. 40, 115 (2006) http://dx.doi.org/10.1007/s10971-006-9322-6[Crossref]
  • [3] J. Kochana, A. Gala, A. Parczewski, J. Adamski, Anal. Bioanal. Chem. 391, 1275 (2008) http://dx.doi.org/10.1007/s00216-007-1798-6[Crossref]
  • [4] T. Tsujimoto, T. Yabutani, A. Sano, Y. Tani, H. Murotani, Y. Mishima, K. Maruyama, M. Yasuzawa, J. Motonaka, Anal. Sci. 23, 59 (2007) http://dx.doi.org/10.2116/analsci.23.59[Crossref]
  • [5] Y.D. Tanimoto de Albuquerqu, L.F. Ferreira, Anal. Chim. Acta 596, 210 (2007) http://dx.doi.org/10.1016/j.aca.2007.06.013[Crossref]
  • [6] P. Du, S. Liu, P. Wu, Ch. Cai, Electrochim. Acta 53, 1811 (2007) http://dx.doi.org/10.1016/j.electacta.2007.08.027[Crossref]
  • [7] A.S. Santos, N. Duran, L.T. Kubota, Electroanalysis 17, 1103 (2005) http://dx.doi.org/10.1002/elan.200403222[Crossref]
  • [8] C.R. Raj, S. Behera, Biosens. Bioelectron. 21, 949 (2005) http://dx.doi.org/10.1016/j.bios.2005.03.001[Crossref]
  • [9] J. Kochana, P. Nowak, A. Jarosz-Wilkołazka, M. Bieroń, Microchem. J. 89, 171 (2008) http://dx.doi.org/10.1016/j.microc.2008.02.004[Crossref]
  • [10] R. Vaidya, E. Wilkins, Med. Eng. Phys. 16(5), 416 (1994) http://dx.doi.org/10.1016/1350-4533(90)90008-V[Crossref]
  • [11] S.A. Kumar, S.-M. Chen, Anal. Chim. Acta 592, 36 (2007) http://dx.doi.org/10.1016/j.aca.2007.04.022[Crossref]
  • [12] C.M. Maroneze, L.T. Arenas, R.S.C. Luz, E.V. Benvenutti, R. Landers, Y. Gushikem, Electrochim. Acta 53, 4167 (2008) http://dx.doi.org/10.1016/j.electacta.2007.12.072[Crossref]
  • [13] A.S. Santos, L. Gorton, L.T. Kubota, Electroanalysis 14, 805 (2002) http://dx.doi.org/10.1002/1521-4109(200206)14:12<805::AID-ELAN805>3.0.CO;2-P[Crossref]
  • [14] S. Sampath, O. Lev, J. Electroanal. Chem. 446, 57 (1998) http://dx.doi.org/10.1016/S0022-0728(97)00547-0[Crossref]
  • [15] B. Prieto-Simon, E. Fabregas, Biosens. Bioelectron. 19, 1131 (2004) http://dx.doi.org/10.1016/j.bios.2003.10.010[Crossref]
  • [16] B. Prieto-Simon, J. Macanas, M. Munoz, E. Fabregas, Talanta 71, 2102 (2007) http://dx.doi.org/10.1016/j.talanta.2006.09.022[Crossref]
  • [17] A. Vasilescu, S. Andreescu, C. Bala, C.S. Litescu, T. Noguer, J.-L. Marty, Biosens. Bioelectron. 18, 781 (2003) http://dx.doi.org/10.1016/S0956-5663(03)00044-7[Crossref]
  • [18] A. Arvinte, A.M. Sesay, V. Virtanen, C. Bala, Electroanalysis 20, 2355 (2008) http://dx.doi.org/10.1002/elan.200804332[Crossref]
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.-psjd-doi-10_2478_s11532-010-0136-6
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.