Narzędzia help

Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
first last
cannonical link button

http://yadda.icm.edu.pl:80/baztech/element/bwmeta1.element.baztech-article-BTB2-0064-0103

Czasopismo

Świat Szkła

Tytuł artykułu

Oszklenia mocowane punktowo - wymagania, metody badań i oceny

Autorzy Mateja, K. 
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL oszklenie mocowane mechanicznie   mocowanie punktowe   łącznik   budynek użyteczności publicznej   ściana osłonowa   ściana wewnętrzna   przekrycie połaciowe   świetlik   wiata   daszek   szyba zespolona   wymagania techniczno-użytkowe   metoda badań   ocena  
Wydawca Euro-Media Sp. z o.o.
Czasopismo Świat Szkła
Rocznik 2010
Tom nr 9 [144]
Strony 18, 20, 22--25
Opis fizyczny Bibliogr. 10 poz., il.
Twórcy
autor Mateja, K.
  • Instytut Techniki Budowlanej, 02-656 Warszawa, ul. Ksawerów 21
Bibliografia
[1] PN-EN12152:2004 Ściany osłonowe - Przepuszczalność powietrza - Wymagania eksploatacyjne i klasyfikacja.
[2] PN-EN 12153:2002 Ściany osłonowe - Przepuszczalność powietrza - Metoda badania.
[3] PN-EN 12154:2002 Ściany osłonowe - Wodoszczelność - Wymagania eksploatacyjne i klasyfikacja.
[4] PN-EN 12155:2002 Ściany osłonowe - Wodoszczelność - Badania laboratoryjne pod ciśnieniem statycznym.
[5] PN-EN 1991-1-1:2004 Eurokod 10ddziaływania na konstrukcje.
[6] PN-EN 12179:2002 Ściany osłonowe - Odporność na obciążenie wiatrem - Metoda badania.
[6] PN-EN 12600:2004
[7] PN-EN 14019:2005 Ściany osłonowe - Odporność na uderzenia - Wymagania eksploatacyjne
[8] PN-EN ISO 10077-2:2005 Cieplne właściwości użytkowe okien, drzwi i żaluzji. Obliczanie współczynnika przenikania ciepła. Część 2: Metoda komputerowa dla ram.
[9] PN-EN ISO 717-1:1996 Akustyka - Ocena izolacyjności akustycznej w budownictwie i izolacyjności elementów budowlanych - Izolacyjność od dźwięków powietrznych.
[10] PN-EN 13501:1996 Klasyfikacja ogniowa wyrobów budowlanych i elementów budynku Cz. 1 Klasyfikacja na podstawie badań reakcji na ogień.
Kolekcja BazTech
Identyfikator YADDA bwmeta1.element.baztech-article-BTB2-0064-0103
Identyfikatory