Narzędzia help

Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
first previous next last
cannonical link button

http://yadda.icm.edu.pl:80/baztech/element/bwmeta1.element.baztech-article-BPW8-0019-0043

Czasopismo

Environment Protection Engineering

Tytuł artykułu

Matrix method for estimating the risk of failure in the collective water supply system using fuzzy logic

Autorzy Tchórzewska-Cieślak, B. 
Treść / Zawartość http://epe.pwr.wroc.pl/contents.html
Warianty tytułu
Języki publikacji EN
Abstrakty
EN Collective water supply system (CWSS) belongs to the so called critical infrastructure with a priority importance for urban agglomerations. The draft of European standard Security of drinking water supply. Guidelines for risk and crisis management defines the concept of risk in CWSS and principles of management and protection in crisis situations. In the paper, a method for estimating the risk of failure in CWSS, based on the assumptions of classical matrix methods while information from the system operation is inaccurate, was proposed. The proposed method is based on fuzzy logic, which allows one to incorporate incomplete data and develop a risk evaluation system.
Słowa kluczowe
PL zaopatrzenie w wodę   zarządzanie kryzysowe   metody macierzowe   ocena ryzyka   ryzyko niepowodzenia   aglomeracja miejska   logika rozmyta   woda pitna  
EN crisis management   matrix methods   risk evaluation   risk of failure   agglomeration   fuzzy logic   potable water   water supply  
Wydawca Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Czasopismo Environment Protection Engineering
Rocznik 2011
Tom Vol. 37, nr 3
Strony 111--118
Opis fizyczny Bibliogr.15 poz., tab., wykr.
Twórcy
autor Tchórzewska-Cieślak, B.
  • Rzeszów University of Technology, Department of Water Supply and Sewage Systems, Al. Powstańców Warszawy 6, 35-959 Rzeszów, cbarabar@prz.rzeszow.pl
Bibliografia
[1]. Rak, J., (2003) Ochr. Środ, 25 (2), p. 33;
[2]. Hotloś, H., (2009) Ochr. Środ, 31 (2), p. 41;
[3]. Kowal, A.L., (2003) Ochr. Środ, 25 (4), p. 3;
[4]. Hotloś, H., (2003) Ochr. Środ, 25 (1), p. 17;
[5]. Dubois, D., Prade, H., (1980) Fuzzy Sets and Systems. Theory and Application, , Academic Press, New York;
[6]. Kluska, J., (2009) Analytical Methods in Fuzzy Modelling and Control, , Springer, Berlin;
[7]. Zadeh, L.A., Sets, F., (1965) Information and Control, 8, p. 338;
[8]. Haimes, Y.Y., (2009) Risk Anal., 29 (12), p. 1647;
[9]. Kleiner, Y., Rajani, B.B., Sadiq, R., (2006) Aqua, 55 (2), p. 81;
[10]. Rak, J., (2009) Environ. Prot. Eng., 2, p. 22;
[11]. Rak, J., Tchórzewska-Cieślak, B., (2006) Environ. Prot. Eng., 2, p. 37;
[12]. Tchórzewska-Cieślak, B., (2009) Environ. Prot. Eng., 35, p. 29;
[13]. Tchórzewska-Cieślak, B., J. Polish Saf. Reliab. Assoc., 2010 (1), p. 255;
[14]. Tchórzewska-Cieślak, B., (2011) Ochr. Środ., 33 (1), p. 35;
[15]. Hotloś, H., (2010) Environ. Prot. Eng., 3, p. 103
Kolekcja BazTech
Identyfikator YADDA bwmeta1.element.baztech-article-BPW8-0019-0043
Identyfikatory