Narzędzia help

Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
cannonical link button

http://yadda.icm.edu.pl:80/baztech/element/bwmeta1.element.baztech-article-BPGB-0001-0047

Czasopismo

Przemysł Spożywczy

Tytuł artykułu

Rynkowe produkty spożywcze o wzbogaconej wartości odżywczej

Autorzy Waszkiewicz-Robak, B. 
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN Food Market Products with the Enriched Nutritive Value
Języki publikacji PL
Abstrakty
PL Największą grupę produktów o wzbogaconej wartości odżywczej stanowiły soki i napoje owocowe, a następnie koncentraty spożywcze i przetwory mleczarskie. Analizowane produkty najczęściej wzbogacano w witaminy, a następnie składniki mineralne i inne substancje, takie jak: l-karnityna, kofeina, błonnik, probiotyki.
EN The biggest group of products of enchired nutritive value contained juices and fruit drinks, then there were instant food and dairy products. The analysed products were predominantly enchired in vitmains, mineral elements and other substances, such as L-carnitine, caffeine, fibre and probiotics.
Słowa kluczowe
PL rynek żywności   wartość odżywcza   artykuły spożywcze  
EN food market   nutritive value   groceries  
Wydawca Wydawnictwo SIGMA-NOT
Czasopismo Przemysł Spożywczy
Rocznik 2002
Tom T. 56, nr 8
Strony 74--78
Opis fizyczny 92, Bibliogr. 5 poz., rys.
Twórcy
autor Waszkiewicz-Robak, B.
  • Katedra Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW, Warszawa
Bibliografia
Kolekcja BazTech
Identyfikator YADDA bwmeta1.element.baztech-article-BPGB-0001-0047
Identyfikatory