PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O bazie
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
R. 17, nr 1, t. 1
Czasopismo
Inżynieria Rolnicza
Wydawca
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Rocznik
2013
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
R. 17, nr 1, t. 1
artykuł:
Wybrane problemy sterowania wielostopniowej wyparki do produkcji koncentratu soku owocowego
(
Cyklis P.
), s. 7--17
artykuł:
Badania laboratoryjnego dozownika rynnowego napędzanego elektrowibratorem
(
Domoradzki M.
,
Kaniewska J.
,
Weiner W.
), s. 19--29
artykuł:
Wpływ rozwinięcia powierzchni ekstrudatu na dynamikę sorpcji wody w różnych warunkach przechowywania
(
Ekielski A.
,
Powałka M.
,
Żelaziński T.
), s. 31--38
artykuł:
Analiza niezawodności wybranych maszyn i urządzeń w linii rozlewniczej piwa
(
Gorbacewicz M. K.
,
Skorupska E.
), s. 39--51
artykuł:
Analiza warunków wymiany ciepła podczas zamrażania warzyw metodą odwróconej fluidyzacji Z.19.K19/1
(
Góral D.
,
Kluza F.
,
Kozłowicz K.
), s. 53--63
artykuł:
Specyficzne właściwości oleju sprężarkowego w układach chłodniczych
(
Górny K.
,
Tyczewski P.
,
Zwierzycki W.
), s. 65--74
artykuł:
Analiza porównawcza składowych barwy rostbefu wołowego w zależności od zastosowanych technik obróbki cieplnej
(
Guzek D.
,
Głąbska D.
,
Pogorzelski G.
,
Kozań K.
,
Sakowska A.
,
Wojtasik-Kalinowska I.
,
Wierzbicka A.
), s. 75--82
artykuł:
Etapy formowania się stożka osadu w zbiorniku testowym kadzi wirowej whirlpool
(
Jakubowski M.
,
Sterczyńska M.
,
Poreda A.
), s. 83--92
artykuł:
Analiza zużycia elementów roboczych dzielarki ciasta chlebowego
(
Jankowiak P.
,
Nosal S.
), s. 93--103
artykuł:
Sposób zmniejszania energochłonności procesu cięcia wybranych produktów spożywczych
(
Kowalik K.
,
Sykut B.
,
Opielak M.
), s. 105--114
artykuł:
Wpływ temperatury i czasu przechowywania na wybrane cechy jakościowe oleju rzepakowego, lnianego i lniankowego
(
Masłowski A.
,
Andrejko D.
,
Ślaska-Grzywna B.
,
Sagan A.
,
Szmigielski M.
,
Mazur J.
,
Rydzak L.
,
Sobczak P.
), s. 115--124
artykuł:
Ocena zanieczyszczeń występujących po zbiorze mechanicznym wybranego runa leśnego
(
Mazur J.
,
Sobczak P.
,
Panasiewicz M.
,
Zawiślak K.
,
Kobus Z.
,
Nadulski R.
), s. 125--131
artykuł:
Intensyfikacja procesu tłoczenia soków z wybranych warzyw korzeniowych z zastosowaniem techniki mrożenia
(
Nadulski R.
,
Zawiślak K.
,
Panasiewicz M.
,
Strzałkowska K.
), s. 133--141
artykuł:
Budowa układu mieszająco-zagęszczająco-dozującego granulatora do materiałów roślinnych
(
Obidziński S.
,
Hejft R.
), s. 143--148
artykuł:
Koncepcja budowy stanowiska do badania parametrów sprężonego powietrza
(
Perz K.
), s. 149--159
artykuł:
Ocena skuteczności mycia w obiegu zamkniętym wybranych obszarów w płytowych wymiennikach ciepła
(
Piepiórka-Stepuk J.
), s. 161--171
artykuł:
Analiza numeryczna przepływu płynu między płytami płytowego wymiennika ciepła
(
Piepiórka-Stepuk J.
,
Jakubowski M.
), s. 173--183
artykuł:
Charakterystyka pracy przesiewacza z dwoma wibratorami zsynchronizowanymi współbieżnie
(
Poćwiardowski W.
,
Domoradzki M.
,
Matuszek T.
,
Żórawski D.
), s. 185--196
artykuł:
Wykorzystanie komputerowej analizy obrazu do oceny wybranych wyróżników jakości mięsa wołowego
(
Półtorak A.
,
Gębski J.
,
Wyrwisz J.
,
Zalewska M.
,
Łopacka J.
,
Ulanicka U.
,
Żontała K.
,
Stelmasiak A.
,
Moczkowska M.
,
Wierzbicka A.
), s. 197--206
artykuł:
Charakterystyki energetyczne pomp wyporowych transportujących ciecze spożywcze
(
Ratajczak Z.
), s. 207--213
artykuł:
Wpływ właściwości reologicznych wybranych cieczy spożywczych na moc ich mieszania przy zastosowaniu różnych mieszadeł
(
Ratajczak W.
), s. 215--224
artykuł:
Analiza zapotrzebowania na części zamienne na przykładzie wybranego zakładu spożywczego
(
Rewolińska A.
,
Nowak M.
), s. 225--231
artykuł:
Zmiana struktury emulsji o/w w przepływie wzdłużnym
(
Różańska S.
,
Broniarz-Press L.
,
Różański J.
,
Ochowiak M.
,
Woziwodzki S.
,
Mitkowski P. T.
), s. 233--242
artykuł:
Wpływ różnych sposobów przygotowania ziarna żyta do przemiału na wyciąg mąki i zawartość otrąb
(
Rydzak L.
,
Andrejko D.
), s. 243--249
artykuł:
Chropowatość powierzchni węzłów tarcia sprężarek chłodniczych pracujących w niekorzystnych warunkach eksploatacji
(
Tyczewski P.
), s. 251--257
artykuł:
Badanie skuteczności mieszania mieszarki łopatowej nieobciążonej zmiennością metody analitycznej
(
Walczyński S.
), s. 259--265
artykuł:
Wytwarzanie roztworów kazeinianu sodu mieszadłem typu stator-rotor w laboratoryjnym mieszalniku bez przegród
(
Wesołowski P.
,
Gawałek J.
), s. 267--273
artykuł:
Wpływ stopnia rozdrobnienia preparatów wysokobłonnikowych na właściwości reologiczne ciasta pszennego
(
Wyrwisz J.
,
Półtorak A.
,
Moczkowska M.
,
Żontała K.
,
Stelmasiak A.
,
Łopacka J.
,
Ulanicka U.
,
Wierzbicka A.
), s. 275--285
artykuł:
Efektywność wytłaczania oleju z nasion rzepaku
(
Zdanowska P.
,
Florczak I.
,
Wojdalski J.
,
Klimkiewicz M.
,
Dróżdż B.
,
Mruk R.
), s. 287--293
artykuł:
Analiza właściwości warstwy wierzchniej noży kutrów misowych do rozdrabniania mięsa w aspekcie zużywania ubytkowego
(
Zwolak J.
,
Skrzypek S. J.
,
Krawczyk J.
), s. 295--303
artykuł:
Wpływ kształtu krawędzi tnących noży na rozkład temperatury w objętości farszu mięsnego
(
Zwolak J.
,
Szeląg M.
), s. 305--310
artykuł:
Wpływ rozmieszczenia porów w przekroju poprzecznym na własności teksturalne ekstrudatów zbożowych
(
Żelaziński T.
,
Ekielski A.
), s. 311--318
artykuł:
Analiza możliwości wykorzystania spektrometrii w bliskiej podczerwieni (NIR) jako metody wyznaczania składu podstawowego mięsa wołowego
(
Półtorak A.
,
Wyrwisz J.
,
Ulanicka U.
,
Żontała K.
,
Stelmasiak A.
,
Łopacka J.
,
Moczkowska M.
,
Zalewska M.
,
Wierzbicka A.
), s. 319--329
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.